Toernooi-informatie

Datum
23 juni 2024
Startlocatie
Café JP Coen, Veemarkt 17, Hoorn
Aanmelden
09.30 - 10.15 uur
Start
10.30 uur
Prijsuitreiking
~ 18.30 uur
Inschrijfgeld
€ 20,00 per team

Organisatie

Robbert van Dijkhuizen
robbert@kroegloperhoorn.nl
Sernin van de Krol
sernin@kroegloperhoorn.nl

Reglement

 1. Er wordt gespeeld volgens het na-ijlend Zwitsers. Ronde 1 t/m 6 wordt ingedeeld op basis van de te verwachten uitslag. De laatste ronde wordt gespeeld op basis van de actuele stand.
 2. Het speeltempo bedraagt 20 minuten per persoon per partij.
 3. De speler met de hoogste rating dient aan bord 1 te zitten, als er maar één speler een rating heeft dan dient deze speler aan bord 1 te zitten. Als beide spelers geen rating hebben dan mogen zij zelf bepalen wie op bord 1 plaats neemt. De bordvolgorde dient wel het hele toernooi hetzelfde te zijn.
 4. Het eerstgenoemde team heeft zwart aan het eerste bord.
 5. De indeling en stand geschieden op basis van bordpunten.
 6. Bij gelijk eindigen in bordpunten wordt eerst gekeken naar de matchpunten. Indien deze ook gelijk zijn, wordt het prijzengeld gedeeld.
 7. Inschrijfgeld en prijzen zijn per duo. De eerste prijs is 400 euro (gegarandeerd vanaf 40 teams). Daarnaast zijn er diverse andere geld- en geluksprijzen te winnen.
 8. Uitslagen dienen door 1 van de spelers door gegeven te worden aan de organisatie. Als een uitslag ontbreekt heeft de organisatie het recht 0-0 in te vullen. Duo’s zijn zelf verantwoordelijk om een ingevulde score te controleren op Stickchess. De organisatie is niet verantwoordelijk voor door de spelers foutief ingevulde uitslagen.
 9. De nieuwe indeling wordt voor de start van een nieuwe ronde klaargezet in de aangewezen software.
 10. Bij een onreglementaire zet dient deze te worden teruggenomen en een andere legale zet gedaan te worden (als het reglementair kan met het aangeraakte stuk). Als er al zetten gespeeld zijn, dan wordt er verder gespeeld en moet in ieder geval het schaak opgeheven worden. Bij een tweede overtreding van dezelfde speler is de partij verloren voor die speler.
 11. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Omdat niet overal een wedstrijdleider aanwezig kan zijn, verwachten we dat spelers geschillen zo sportief mogelijk oplossen. Als je er echt niet uitkomt, bel dan de organisatie.